Fijn je te zien,

 

De lente is voor veel mensen een tijd van nieuwe dingen, nieuwe energie en wat meer lichtheid. Het kan ook een tijd zijn waarin behoefte is aan wat meer zelfzorg, aandacht voor gezondheid en loslaten van wat ons niet meer dient om nieuwe energie te krijgen. Zo kan aandacht voor je herstelverhaal helend zijn, inzichtgevend en betekenisgevend voor jezelf en anderen.


Komende week starten twee cursussen waarin je iets van jouw levenservaringen kunt delen om anderen te raken en te inspireren tot nieuwe stappen. Heb je juist behoefte aan zelfzorg, dan is de yogacursus misschien iets voor jou. 

 

Je mag me zien is een theatercursus waarin je kunt ontdekken hoe het is om jouw ervaringen met ontwrichting en herstel op het podium te brengen. 

 

Bij Photovoice verken je wat thema's als stigma, hulpbronnen en toekomst voor jou betekenen en vertel je je verhaal door middel van een foto of foto's.

 

Omdat reguliere yoga een te grote stap kan zijn als je in een periode van energie opbouw zit, start Renée komende dinsdag met de cursus met Balancing yoga voor beginners. De oefeningen zijn eenvoudig en Renee geeft extra aandacht aan alternatieve bewegingen waar nodig.

 

SAMENGEVAT: NIEUW TE STARTEN CURSUSSEN KOMENDE WEEK

Je mag me zien | start: ma 15 april | 13.30 - 16.00 uur

Balancing Yoga voor beginners | start: dinsdag 16 april | 10.00 - 11.30 uur

Photo Voice | start: vrijdag 19 april | 10.00 - 12.00 uur

 

HERSTELCAFE SPECIAL VRIJDAG 5 APRIL - hoe was het?

Down to earth is een film over een Nederlands gezin dat de wereld over reist op zoek naar ‘Earthkeepers’; mensen met een sterke verbinding met de aarde, een leidende rol in hun community en vaak veel levenservaring. De filmmakers gaan met deze mensen in gesprek over hun kennis, filosofie en over onze relatie met de aarde. Hoe kijken zij tegen de moderne problemen aan? Wat is in hun visie nodig in deze tijd, om beter met elkaar en de aarde om te gaan?

 

Afgelopen vrijdag vertoonden we deze film bij het Herstelcafé Special: Film en Eten. Met vijfentwintig mensen hadden we een gezellige avond. Sommige bezoekers lopen al wat langer mee met de herstelacademie, anderen waren er voor het eerst. 

 

We begonnen met de film en schoven daarna bij Leonie Bais aan tafel voor een heerlijke maaltijd. We hebben doorgepraat over de film - wat daarin raakte, wat inspireerde, wat we herkenden en kwamen zo op natuur, reizen, hoop en dromen… Het was een avond die voor herhaling vatbaar is!

 

MEEDOEN?

We willen vaker dit soort avonden organiseren en zouden het leuk vinden om meer bezoekers bij de organisatie te betrekken. Hou je ervan om een ruimte gezellig en praktisch in te richten? Laat je mensen graag voelen dat ze welkom zijn? Lijkt het je leuk om samen te koken? Of heb je misschien ideeën hebt voor een inspirerende film? Dan horen we graag van je!

Mail bij belangstelling naar contact@sednaherstelacademie.nl als je mee wilt doen met de organisatie van Film & Eten.

 

OPROEPJE ASSISTEREN

Wil je je ontwikkelen in het begeleiden van een groep én heb je de training Herstelgericht Begeleiden gedaan? De komende weken is er ruimte voor een assistent bij twee cursussen:

 

Photo Voice met Renate Belder: vrijdagochtend, 7 bijeenkomsten van 10 - 12 uur. Start vrijdag 19 april - kijk hier voor meer info

 

Jezelf ontmoeten waar je bent met Marion Wiering: 9 bijeenkomsten van 13.30 - 16.00 uur. Start donderdag 16 mei (proefles op do 25 april) - kijk hier voor meer info

 

Een cursus assisteren betekent bij deze cursussen zowel praktische ondersteuning bieden (thee zetten, ruimte klaar maken) als ondersteunen van het groepsproces en assisteren bij oefeningen, bijvoorbeeld bij het werken in subgroepjes.

 

Met de docent die je assisteert stem je af wat je taken precies zijn. Een groot deel van de tijd kun je zelf meedoen met de cursus, waar nodig en afgesproken heb je de rol van assistent.


Belangstelling of wil je wat meer informatie? Mail naar contact@sednaherstelacademie.nl dan nemen we contact met je op.

 

We kijken ernaar uit om je te zien bij deze nieuwe activiteiten en workshops, en we hopen dat ze je nieuwe inspiratie en verbinding, bezinning en richting zullen brengen!


Met vriendelijke groet,

 

Team Sedna Herstelacademie

 

Your Logo

Hieronder vind je een overzicht van ons aanbod de komende periode. Heb je vragen over ons aanbod? Mail ons, plan direct een kennismakingsafspraak of kom langs tijdens de inloopmomenten: elke maandag van 11.30 - 12.00 uur en donderdag van 9.00 - 9.30 uur

I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image
I'm an image

Ben je nieuwsgierig naar wat de herstelacademie voor jou kan betekenen of wil je meer weten over hoe je een bijdrage zou kunnen leveren, lees dan in ieder geval onze veelgestelde vragen op de website en voel je welkom om een kennismakingsgesprek in te plannen.

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je deelgenomen hebt aan een activiteit van de herstelacademie, een kennismakingsgesprek hebt gehad of je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen van Sedna Herstelacademie? Afmelden kan hier.

Your Logo