Zelf een cursus of supportgroep starten
bij Sedna Herstelacademie

Meedoen bij de herstelacademie

Zou je zelf iets willen aanbieden of bijdragen aan Sedna Herstelacademie? Je kunt op verschillende manieren meedoen.

Meedoen geeft je kans op een ontwikkeling als mens en als trainer. Je krijgt de ruimte om je eigen ervaringen met ontwrichting in te zetten ten behoeve van anderen. Je komt in een omgeving waar herstel en empowerment centraal staan.

Het vraagt een investering van beide kanten. Wij zorgen voor training, verdieping en intervisie.  Je bent ook welkom als deelnemer bij activiteiten. Soms is een financiële vergoeding mogelijk. Sluit je je bij ons aan, dan gaan we ervan uit dat herstelondersteuning je aanspreekt en dat je je hierin verder wilt ontwikkelen.

Verder zijn van belang: 

  • Je hebt de training Herstelgericht Begeleiden bij Sedna Herstelacademie gevolgd met een positief eindgesprek. Voor het verzorgen van Community Events is dit niet persé nodig. 
  • Je hebt persoonlijk ervaring met ontwrichtende ervaringen en herstel. Je bent in staat en bereid om je eigen ervaringen in te brengen in een groep.
  • Je wilt iets aanbieden wat voor jou belangrijk was of nog is in je herstelproces.
  • Het is een pluspunt als je ervaring hebt in het werken met mensen die door ontwrichtende ervaringen in een herstelproces zitten.
  • Je doet twee tot drie keer per jaar mee met verdiepingsbijeenkomsten over herstelondersteuning (intern bij de herstelacademie)

Lees hieronder meer over de mogelijkheden voor een ondersteunende rol of het inbrengen van een eigen i

De verschillende mogelijkheden op een rij

Ondersteunende rollen

Heb je nog geen of weinig ervaring met het organiseren en begeleiden van groepen, dan kun je bij ons ervaring opdoen. Om te beginnen kun je de cursussen Herstelgericht begeleiden en Jezelf inzetten bij de Herstelacademie volgen. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger ervaring op te doen in de functies van groep assistent, host of als gesprekspartner voor 1-op-1 peer support gesprekken.

Lees hieronder meer over de verschillende opties:

Eigen initiatieven

Voor wie al enige ervaring heeft met het organiseren en begeleiden van groepen en bijeenkomsten, zijn er verschillende mogelijkheden voor het zelf starten van een groep of cursus of het verzorgen van lessen of workshops.

 

Lees hieronder meer over het starten van een supportgroep, het verzorgen van een Kom in balans workshop of een voorstel indienen voor een betaalde cursus bij de Herstelacademie. Voorwaarde is wel dat je de cursus Herstelgericht begeleiden hebt afgesloten met een positief eindgesprek.

Heb je de cursus Herstelgericht begeleiden nog niet gevolgd, maar je hebt affiniteit met herstelgericht werken en al enige ervaring met lesgeven, dan kun je een voorstel doen voor aanbod onder Community Events Herstel.