Zelf een cursus of supportgroep starten
bij Sedna Herstelacademie

De verschillende mogelijkheden op een rij

Ondersteunende rollen

Zou je zelf iets willen aanbieden of bijdragen aan Sedna Herstelacademie? Er zijn allerlei manieren om dat te doen. 

Heb je nog geen of weinig ervaring met het organiseren en begeleiden van groepen, dan kun je bij ons ervaring opdoen. Om te beginnen kun je de cursussen Herstelgericht begeleiden en Jezelf inzetten bij de Herstelacademie volgen. Daarnaast is het mogelijk om als vrijwilliger ervaring op te doen in de functies van groep assistent, host of als gesprekspartner voor 1-op-1 peer support gesprekken.

Voorwaarden voor de meeste (vrijwilligers)functies bij de Herstelacademie zijn: 

  • Je hebt de training Herstelgericht Begeleiden bij Sedna Herstelacademie gevolgd met een positief eindgesprek. Voor het verzorgen van Community Events is dit niet persé nodig. 
  • Je hebt persoonlijk ervaring met ontwrichtende ervaringen en herstel. Je bent in staat en bereid om je eigen ervaringen in te brengen in een groep.
  • Je wilt iets aanbieden wat voor jou belangrijk was of nog is in je herstelproces.
  • Het is een pluspunt als je ervaring hebt in het werken met mensen die door ontwrichtende ervaringen in een herstelproces zitten.
  • Je doet twee tot drie keer per jaar mee met verdiepingsbijeenkomsten over herstelondersteuning (intern bij de herstelacademie)

 

Lees hieronder meer over de verschillende opties:

Eigen initiatieven

Voor wie al enige ervaring heeft met het organiseren en begeleiden van groepen en bijeenkomsten, zijn er verschillende mogelijkheden voor het zelf starten van een groep of cursus of het verzorgen van lessen of workshops.

Lees hieronder meer over het starten van een supportgroep, het verzorgen van een Kom in balans workshop of een voorstel indienen voor een betaalde cursus bij de Herstelacademie. Voorwaarde is wel dat je de cursus Herstelgericht begeleiden hebt afgesloten met een positief eindgesprek.

Heb je de cursus Herstelgericht begeleiden nog niet gevolgd, maar je hebt affiniteit met herstelgericht werken en al enige ervaring met lesgeven, dan kun je een voorstel doen voor aanbod onder Community Events Herstel.

Lees hieronder meer over de verschillende opties: