peer support

gesprekken

Praatmaatje voor herstel

Peer support is onderlinge steun tussen mensen die gelijksoortige ervaringen delen. Die steun is gebaseerd op kernwaarden van herstel, zoals gelijkwaardigheid, wederkerigheid en verbondenheid.

Bij Sedna Herstelacademie krijgt dat vooral vorm in groepen. Soms is het fijn om even één op één met iemand te praten, als klankbord voor een stap in je eigen ontwikkeling. Daarvoor zijn peer support vrijwilligers beschikbaar. Een peer support is vaak eenmalig, in overleg kunnen het ook meerdere gesprekken zijn.

Luisterend oor

Een peer support vrijwilliger (praatmaatje) is vanuit openheid en gelijkwaardigheid aanwezig voor jou en biedt je een luisterend oor. Dat geeft je de kans om te sparren over een vraag, je hart te luchten en jezelf beter te leren kennen. Je houdt zelf de regie over het gesprek.

Met je peer zit je in de centrale ruimte van Edanz, ga je een eindje wandelen of je zit in de tuin van Edanz als het weer dat toelaat. Daar beslissen jullie samen over. Heb je voor het eerst een peer support gesprek, dan is dat meestal in de centrale ruimte.

Met wie?

Hieronder kun je zien welke vrijwilligers peer support gesprekken aanbieden. Vrijwilligers zijn beschikbaar op vaste dagdelen. Je beslist zelf met wie je wilt praten, uiteraard binnen de beschikbare tijd en ruimte van de vrijwilliger.

Voor wie?

Een gesprek duurt max 45 minuten (korter kan ook). Je kunt eenmalig een afspraak maken of vaker terugkomen, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt.

Afspraak maken

Peer support gesprekken staan voor je open als je een kennismakingsgesprek hebt gehad en je wat ervaring hebt met herstelgroepen bij Sedna.

Maak hier een afspraak voor een gesprek: https://peer-support-gesprek.paperform.co