6 Helende Klanken | Community Events Herstel

De 6 helende klanken is een laagdrempelige en rustige fysiek-energetische oefening.

Qi gong geeft alerte ontspanning en een gecentreerd zijn in je midden(buik). Qi betekent energie, of levenskracht energie en gong betekent oefening.
Anders dan bij gymnastiek oefenen we hier om onze levensenergie te zuiveren en te laten stromen.

De Chinese gezondheidsleer en kosmologie kent 5 elementen, Yin Yang en de 5 elementen om precies te zijn. Deze 5 elementen komen terug in de seizoenen, de 5 smaken, de 5 zintuigen en veel meer, ze beïnvloeden elkaar op verschillende manieren.

De 6 helende klanken richt zich op de 5 yang organen die gekoppeld zijn aan 5 emoties. Geschiedenis en herinnering kunnen zich vastzetten in je lichaam, qi gong probeert vastzittende delen weer in beweging te krijgen. De klanken brengen een trilling teweeg in de organen en in het vlies dat rond de organen zit, hiermee herstelt het evenwicht in de organen en de emoties.
De 6e klank is de klank van de drievoudige verwarmer en dient om energie en warmte die opgewekt is te verdelen over het hele lichaam.

Wanneer

Elke woensdagmiddag in Studio 6  13.00 – 14.00 uur

Kosten

Deelname aan Community Events voor Herstel kost €6 per les, of €4,80 met gereduceerd tarief voor laag inkomen (studenten, minima of stadjerspashouders).

Opgave kan hier

Aanmelden kan tot 24 uur van tevoren. Geef je je daarna nog op, dan kunnen we om praktische redenen geen rekening meer houden met je komst.

 

Datum

06-12-2023
Verlopen!

Tijd

13:00 - 14:00

Locatie

Edanz
van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen

Docent

Madeleine
Madeleine
Email
houtvantao@gmail.com
Powered by Modern Events Calendar