Introductieles Presenteer jezelf | Theater

De CURSUS PRESENTEER JEZELF start op maandag 9 oktober en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 13.30 tot 16.00 uur. Opgave is vanaf ma 2 oktober.

Op de theatervloer staan is een gekke ervaring. Het is mooi, eng, raar, kwetsbaar, soms vol vertrouwen, soms met weinig. Het is grappig, serieus, gevoelig. Je verstopt dingen, maar nog vaker laat je ze juist zien. Bij theater presenteer je jezelf.

Toen ik waarheid op het podium durfde te brengen ging er voor mij een wereld open. Het delen van echtheid doet iets met het publiek. Ook al stop je het in een metafoor, een ander kader, benader je het met humor of via een lied; het publiek voelt dat er iets echts in zit en dat raakt. Het geeft diepgang en herkenning. Maar het delen van waarheid deed ook iets positiefs met mij. Dat wat ik deelde, werd behapbaarder, bespeelbaarder, lichter en doorvoelbaarder.

In 10 weken tijd gaan wij toewerken naar een presentatie, die we uit zullen voeren voor publiek. Een presentatie waar je (een beetje) jezelf laat zien.
Maar wat laat je dan zien? Wat jij wil laten zien. Iets waar je van jezelf mee mag spelen en ontdekken. We zoeken de verhalen waar anderen aan mogen komen, en wat nog steeds kwetsbaar is. Het is belangrijk dat je je veilig genoeg voelt met je idee. Het is immers al eng genoeg.
Maar hoe laat je dat dan zien? Dat kan van alles zijn. Een monoloog, een scene, iets met de hele groep, een gedicht, zang, muziek, dans etc. Het onderwerp van de presentatie kiezen we gezamenlijk. We helpen elkaar met elkaars scenes en elkaars ideeën om zodoende tot een mooi geheel te komen.

Deze cursus is zowel geschikt voor iemand die nog nooit het podium opgestapt is, als voor de theaterbeesten en alles er tussenin. We werken vanuit jezelf, en zullen altijd iets kunnen vinden wat voor jou kloppend en passend is.

Introductie: maandag 2 oktober van 13.30 – 14.30 uur.

De training is een samenwerking tussen Sedna Herstelacademie en Geestkracht11

OVER DE TRAINER

Frank Odijk is ruim 15 jaar werkzaam als sociaal theatermaker. Hij werkt als regisseur, docent, trainer, workshopleider en (trainings)acteur, veel vanuit improvisatietheater. Zijn werkwijze zit vol positiviteit, interactie en enthousiasme. Het laten ontdekken van jezelf, groeien, jezelf uitdagen en verrassen. Doen, in plaats van (teveel) erover praten. En met veel faalplezier, want fouten maken mag.

Opgave voor de introductieworkshop kan hier

De CURSUS PRESENTEER JEZELF start op maandag 9 oktober en bestaat uit 10 bijeenkomsten van 13.30 tot 16.00 uur. Opgave is vanaf ma 4 september.

Datum

02-10-2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 14:30
Powered by Modern Events Calendar