Je lichaam en de natuur inzetten als hulpbron bij Herstel | Training Herstelacademie

Deel 1

We gaan in het eerste deel van de training je lichaamsbewustzijn vergroten. Het lichaam heeft een onwijs grootte reikwijdte om informatie te ontvangen. Veel van de informatie die we ontvangen gebeurt onbewust. 80% van alle informatie die we ontvangen komt van de zenuwbanen in ons lijf en gaat naar ons brein, ook wel afferente (bottom-up) informatiestroom. De andere 20% is efferente (top-down) informatiestroom. Er valt dus onwijs veel informatie uit het lichaam te halen via onze zintuigelijke waarnemingen en deze informatiestroom gaan we in deze cursus bewuster inzetten.

Door bewust aan de slag te gaan met je lichaam middels inchecken ga jij de signalen in jouw lijf duiden en ga je ervaren hoe het is om de antwoorden via jouw lijf op te pikken.

Je gaat zowel tijdens de bijeenkomsten als thuis door middel van “inchecken” ervaren hoe het is om jouw lichaam in te zetten als hulpbron voor jouw herstelproces.

 

Deel 2

In het tweede deel van de cursus gaan we de natuur als hulpbron bij herstel inzetten en je bewustzijn hierin vergroten. Tussen de bijeenkomsten door ga je de natuur in met opdrachten (mag ook een park in de buurt zijn). Vervolgens delen we deze ervaringen in de bijeenkomst en gaan we verder verdiepen. Je gaat op een speelse manier kennismaken met jouw lichaam als brug tussen de natuur en jouw denktank.

Het is niet alleen helpend in een herstelproces, maar ook in jouw dagelijkse leven om je creativiteit, mogelijkheden, nieuwsgierigheid en de verbinding met jezelf te vergroten.

6x samenkomen

Deel 1

1 | 18 nov. 10:00/11:30 uur – introductie lichaam als hulpbron.

2 | 25 nov. 10:00/11:00 uur – delen, inspireren en oefenen.

3 | 2 dec. 10:00/11:00 uur – delen, inspireren en oogsten.

Deel 2

4 | 9 dec. 10:00/11:30 uur – introductie natuur als hulpbron.

5 | 16 dec. 10:00/11:30 uur – delen, inspireren en oefenen.

6 | 23 dec. 10:00/11:30 uur – delen, inspireren en oogsten.

Aanmelden kan hier

Hartelijke groet,

Debney Lubbers

 

Datum

09-12-2023

Tijd

10:00 - 11:30

Locatie

Edanz
van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen
Categorie

Docent

Debney Lubbers
Debney Lubbers
Email
contact@debneylubbers.nl
Website
https://www.debneylubbers.nl/
Geef je hier op
Powered by Modern Events Calendar