Hardop dromen | training Herstelacademie

Hardop dromen is een training waarin je met een frisse blik kunt onderzoeken hoe je je leven wilt leiden. Dat doen we door te oefenen met vrijuit denken voorbij de innerlijke criticus aan de ene kant en het dwangmatig positief denken aan de andere kant. Wat gebeurt er wanneer we onszelf minder in de weg zitten?

Zodra we onszelf toestemmen te dromen over wat we echt zouden willen, worden we geconfronteerd met de ‘innerlijke criticus’ ; je hoofd probeert dan ‘verstandig’ te doen, door met argumenten te komen die beginnen met ‘ja maar…’. Bijvoorbeeld: je krijgt het idee om een wereldreis te gaan maken. Je hoofd reageert dan met tegenwerpingen: ‘Ja maar, dat kan toch helemaal niet? Ik heb kleine kinderen. En financieel is het helemaal niet haalbaar’. En ondanks het feit dat zulke tegenwerpingen misschien reeel lijken, kan het gevolg zijn dat er nauwelijks ruimte om te dromen overblijft.  Daarom wil ik je in deze training uitnodigen om jezelf toe te staan ook ‘wilde plannen’ de ruimte te geven. De praktische haalbaarheid van je dromen komt later aan de orde. Het gaat erom  jezelf vrij denken toe te staan en door te oefenen aan het vrije denken te laten wennen.

Aan de andere kant zijn we eveneens vaak geneigd onze problemen of tegenslagen weg te wuiven met de gedachte ‘het komt allemaal wel goed’ of ‘Ik moet me niet zo aanstellen, er zijn genoeg mensen die het erger slechter hebben dan ik’. Dit is iets waar ik zelf ook erg goed in was en vooral de ‘het komt allemaal wel goed’, is een uitspraak die ik nog steeds wel gebruik. Ook al lijkt deze manier van denken positief, het kan tot gevolg hebben dat je voorbij gaat aan je gevoelens. In deze training gaan we tevens onderzoeken wat het kan doen wanneer we niet gelijk op zoek gaan naar een oplossing, maar juist dichtbij onze gevoelens en gedachten blijven en deze ook erkennen.

WANNEER

Woensdag 18 oktober – introductieles

De training is op
1 | 8 november
2 | 15 november
3 | 22 november
4 | 29 november
5 | 6 december
6 | 13 december

MEEDOEN?

Je kunt je HIER opgeven voor  de training. Op woensdag 18 oktober is er een introductieles van deze training.

Heb je nog geen kennismakingsgesprek gehad bij Sedna Herstelacademie dan kun je HIER een afspraak inplannen.

Datum

06-12-2023

Tijd

14:00 - 16:00

Locatie

Edanz
van Oldenbarneveltlaan 6, Groningen
Categorie

Docent

Marlous Langeland
Geef je hier op
Powered by Modern Events Calendar